Evde Eğitim ve Eğitim Koçluğu Çalışmaları

Eğitime Teknoloji Dokunuşu

Teknolojinin hayatımıza faydası olduğu gibi, eğitime de pek çok faydası olmuştur. Herkese ulaşılabilir ve daha az maliyetlidir. Teknolojinin günden güne gelişmesi ile son yıllarda hayatımızda yeri ve önemi büyük oranda arttı. Hayatımızın her alanında bulunan teknoloji, hayatımızı ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Teknoloji insanların ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösteriyor. Gelişen teknoloji eğitim sistemimizde önemli bir yerde. Eğitim sisteminde teknolojinin bütün imkanlarından faydalanıyor. Geleneksel eğitim yöntemleri etkisini kaybederken, teknolojinin tüm gelişmelerinin takip edildiği eğitim sistemleri gelişmeye başladı. 

Web Tabanlı Eğitim

Web tabanlı eğitim, internet ve web aracılığıyla bilgisayardan eğitim verilmesidir. Eğitimin internet üzerinden kullanılması (Online Eğitim), internet destekli eğitim, internet’e dayalı eğitim ve web tabanlı eğitim gibi eğitime destek veren kavramların oluşmasını sağlar. Online eğitime kurumlar her yerde ve her zaman erişebilir. Ses, video, grafik, metin gibi çeşitli araçları kullanarak ve eğitime katılan etkileşim ile gerçekleşir.

Teknolojinin Eğitime Faydaları

  • Mekan ve zaman kavramını genişletir.

Teknolojinin öğrenciye ve öğretmene sağladığı en büyük fayda, öğrenmenin mekan ve zaman kısıtlaması olmadan gerçekleştirmesidir.

  • Kavrama ve öğrenme derinliğine sahip olunur.

Öğrenciler istedikleri zaman web araçlarını ya da uygulamalarını kullanarak kendi fikirlerini ve öğrenmelerini pekiştirmelerine yardımcı olur.

  • Öğrenciler kendilerini rahatlıkla ifade edebilir.

Öğrenciler, teknolojiyi kullanarak birden fazla araç yardımıyla kendilerini ifade etme becerilerin elde etmiş olurlar.

  • Fiziksel temasa gerek duymadan işbirliği yapılabilir.

Teknolojinin imkanları ile fiziksel yakınlık olmadan herkes projelerini birbiri ile paylaşabilir. Öğrenme ortamında diğer öğrenciler ile işbirliği içinde çalışılabilir.

  • Hızlı öğrenmeye yardımcı olur.

Her öğrenci birbirinden farklıdır. Bilgiyi farklı hızlarda ve farklı durumlarda öğrenir. Bilgi teknolojisi sayesinde sınıfta zor öğrenilen dersler tekrar edilir ve nereleri zor öğrenildiğini görebilme şansı elde edilir. Bilgi teknolojisi sayesinde özel ders alıyormuş gibi hissedip, daha kolay öğrenilir.

  • Az maliyet elde edilir.

Ücretsiz eğitim sayesinde ek kitaplara ve yardımcı kaynaklara bağımlılık azalır. Hem daha fazla materyal kullanılır hem de fazladan öğrenme ve pekiştirme sağlanmış olur.